torstai 6. syyskuuta 2012

Nainen = Susi?

Naistenlehti Annaa lukiessani törmäsin mielenkiintoiseen artikkeliin, joka koski hyvin mielenkiintoista puheenaihetta. Nimittäin naisten välistä käyttäytymistä ja kilpailua. 


 
”Ihan piruja naisiksi” artikkelin varmaan yleisin maininta naisten käyttäytymiselle oli kateus. Katkeruus toisen menestymisestä, onnistumisista ja onnellisista hetkistä. Rupesinkin ihan toden teolla miettimään, mikä siinä ihmisen käyttäytymisessä oikein on, että aina kadehtitaan? Kaikkihan sitä tunnetta jossain vaiheessa tuntevat ja siitä voi olla myös hyötyä, mikäli kateuden osaa hyödyntää oikein. 

”Ruoho on vihreämpää aidan toisella puolella.” Näinhän se menee. Tai niin sen ainakin luulisi menevän, muttei mene. Monesti tulee tunne, että olisi kiva elää jonkun toisen ihmisen elämää ja oma elämä tuntuu tylsältä, tyhjältä, yksinäiseltä, mitättömältä.. miltä nyt kenestäkin milloinkin tuntuu.
Silloin itse ainakin yritän muistaa, että kaikilla hyvilläkin asioilla on aina omat nurjat puolensa. Välillä toisten elämä tuntuu pintapuolisesti unelmalta ja näyttää kuin olisi suoraan mainoksesta ”ole minä ja sinulla on.. sinä saat.. jolloin omistat.. kaikki pitävät sinusta.. elämä on helppoa.. jne”. 
Totuus on kuitenkin se, että jokaisen ihmisen elämässä on ongelmia, huolia, suruja, huonoja päiviä ja alakuloisuutta. Koska miten ilman niitä huonompia asioita ja huonoja päiviä erottaisi hyvistä asioista ja onnellisista päivistä? ”Elämä opettaa ja sitä rataa.” Näin se tosiaan menee. Joka päivä oppii uutta ja ihmeellistä vaikkei itse sitä edes tajuaisi ja vasta sitten myöhemmin pysähtyy miettimään, että olipas hyvä että sain silloin tietää tämän ja opin siellä tuon. Mitä enemmän tekee, sitä enemmän varmasti kohtaa ongelmia ja vastoinkäymisiä. Mikään ei ole turhaa, paitsi paikoillaan junnaaminen eteenpäin menemisen pelossa. Kaikella on merkityksensä, niin mä ainakin uskon. Uskon myös, että kateuteen voi jäädä tietyllä tapaa jumiin. Tiedättekö, kun haluaa kauheasti asioita ja kahdehtii muita kun muilla on, muttei itse viitsi vaivautua yrittämään tai tekemään mitään sen eteen ja kaikki energia meneem silloin siihen toisten kahdehtimiseen. Ihmisiä löytyy monenlaisia, tottakai. Mutta itse olen varsinkin työelämässä törmännyt kateuteen, selän takana puhumiseen, simputtamiseen, ylimielisyyteen ja alistamiseen. Rehellisesti voin sanoa, että kaikissa edellämainituissa paitsi viimeisessä tekijänä oli nainen. Mä olen usein jo miettinyt, miksi juuri naisten kanssa toimeentuleminen on vaikempaa kuin vastakkaisen sukupuolen kanssa? 

Ei tämä teksti varsinaisesti mihinkään johda, oli vain kiva tulla jakamaan ajatuksiani kanssanne tästä asiasta. Olette varmasti jokainen törmänneet jos jonkunlaiseen tilanteeseen, jossa kateus on nostanut päätään tai joutuneet ns. kateuden uhriksi. Elämä olisi rutkasti helpompaa, jos kaikki arvostaisivat omaa elämää ja pyrkisivät kohti omia unelmiaan iloiten ja kannustaen myös toisia ja iloiten toisten saavutuksista.


 // Just some of my thoughts about an article in Finnish magazine Anna..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti