sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Bussikuski hädässä.


Perjantaina mennessäni töihin, törmäsin aivan käsittämättömään näkyyn. Miten minulle aina siunaantuvat toilailujen parhaimmat palat työmatkoilleni? Tällä kertaa ei suinkaan ole kyse metrosta, vaan busseista. Tarkemmin sanottuna bussikuskista.

 Olin lähestymässä työpaikkaani ja kävellessani pysähdyksissä olleen bussin ohi näin bussikuskin suoraan edessäni nojailemassa talon seinän edustalla olevaan sähkökaappiin (oletan sen olevan sähkökaappi..), tai siltä se minusta ainakin ensin näytti. Mietinkin mielessäni, mitä kyseinen bussikuski tekee? Polttaa tupakkaa, nojailee muuten vaan vai mitä..?
Lähestyessäni kuskia hän kääntyi minuun päin ja nykäisi paitaansa hieman alemmas ja käveli ohitseni mennäkseen sisään bussiin. Huomasin myös, kun hän ennen kääntymistä näytti laittavan housujaan kiinni.. No, ei tarvinnut sitten kuin astua muutama askel eteenpäin, kun näin sen kaiken. Virtsavanan valuvan siitä sähkökaapin juurelta pitkin jalkakäytävää.
En voinut uskoa silmiäni, en yksinkertaisesti voinut. Niin adsurdilta sen tilanne sillä hetkellä tuntui. Bussikuski tosiaan oli kävelemässä bussiin muina miehinä kuin mitään ei olisi tapahtunut ja aivan kuin en minä olisi nähnyt mitään!

Siinä vaiheessa minut valtasi suuttumus, koko siitä tilanteesta ja myötähäpeästä toista aikuista ihmistä kohtaan, joka työajallaan virka-asussaan päästelee pitkin jalkakäytäviä unohtaen täysin muut ihmiset ympärillään. Kysyin sitten ihan asiallisesti kuskilta syytä hänen teolleen, jolloin hän kääntyi (hädin tuskin edes viitsi) minuun päin ja tokaisi, että tarpeet oli tehtävä kun oli hätä. Tähän minä kysyin, oliko kyseessä HSL:n ihan yleinen käytäntö? Vastaus oli aivan kauhea. Hetkessä bussikuski muuttui aikuisesta miehestä pikkulapseksi (ainakin henkisellä tasolla) ja naamaa väännellen tiuskaisi minulle: "No ei ole yleinen käytäntö!"
(Ilmeeltään juuri silloin hän muistutti sitä DNA:n "elämä on" -mainoksessa ollutta mummoa.. jos muistatte vielä.)

Seisoin hetken hölmistyneenä katsoen kuskin käytöstä ja totesin sitten, että laitan sitten asiasta reklamaatiota eteenpäin (siinä hänen edessään katsoin bussin numeron ja silloisen kellonajan), käännyin ja jatkoin matkaani.. 

Koko työpäiväni kyseinen tapahtuma kummitteli mielessäni ja laitoinkin HSL:n sivujen kautta moitetta menemään (katsotaan vastaavatko edes)..

Ajattelin jakaa tämän tapahtuman kanssanne, ihan vaan mielenkiinnosta. Millaisia ajatuksia kyseinen tapahtuma teissä herättää? Onko bussikuski oikeutettu päästelemään kadulle kun hätä yllättää välittämättä muista kadulla kulkijoista?  Minun mielestäni ei ole, eikä varsinkaan tiuskimaan silloin kun hänelle siitä huomautetaan. Töistä metrolle kävellessäni se virtsavana oli vieläkin siinä, mutta vain kuivuneena. Muistissani kyseinen tapahtuma pysyy varmasti vielä aika kauan..

Ei sitä joka päivä nimittäin näe bussikuskin tekevän tarpeitansa jalkakäytävälle keskellä aamua!


// On Friday I saw a bus driver taking a leak on a street in the middle of the morning. How normal is that?!

kuva: weheartit.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti